Poštovane/i

 

velika čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 18. konferenciju medicinskih sestara i tehničara i 4. konferenciju zdravstvenih profesija koja se održava 28.-29. ožujka 2019. u Amadria Park kongresnom centru u Opatiji.

 

Prateći aktualne trendove u obrazovanju medicinskih sestara i zdravstvenih profesionalaca ali i trendove i problematiku zdravstvenog sustava ovog puta se okupljamo s temom Global Nursing and Healthcare. Globalizacija je jedna od najvažnijih pokretačkih snaga novog milenija i zajedno s urbanizacijom i digitalizacijom snažno utječe na način života a posljedično na zdravstveno stanje i potrebe ali i promjene u sustavu zdravstvene zaštite kao i potrebe u obrazovanju zdravstvenih djelatnika. Zdravstveno veleučilište kroz više od 50 godina obrazovanja zdravstvenih profesionalca prati globalne smjernice u razvoju profesija medicinskih sestra, fizioterapeuta, radnih terapeuta, sanitarnih inženjera, prvostupnika medicinsko laboratorijske dijagnostike te radioloških tehnologa. U doba intenzivnih migracija zdravstvenih djelatnika u sustavu obrazovanja stavlja se sve veći naglasak na konkurentnost naših studenata s obzirom na usvojene kompetencije na globalnoj razini, kvalitetu studijskih programa, razvoj istraživačkih projekata i internacionalizaciju Veleučilišta.

 

Zajedno sa više od 600 nastavnika i suradnika te više od 4000 studenata nastojimo dati odgovore na aktualna pitanja zdravstvenih profesija i vjerujemo da će ova tradicionalna i među zdravstvenim radnicima prepoznata 18. konferencija medicinskih sestara i 4. konferencija zdravstvenih profesija biti mjesto rasprave, razmjene znanja i iskustva, mjesto zajedništva.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite na 18. konferenciji medicinskih sestara i tehničara i 4. konferenciji zdravstvenih profesija Global Nursing and Healthcare!

 

 

Predsjednica Organizacijskog odbora

Dr. sc. Snježana Čukljek

Poštovani,

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na

 

18. konferenciju medicinskih sestara i tehničara i 4. konferenciju zdravstvenih profesija u organizaciji Zdravstvenog veleučilišta.

Međunarodna konferencija pod zajedničkim nazivom

„Global Nursing and Healthcare“

održati će se od 28. – 29. ožujka u Opatiji, Amadria Park.

 

Globalizacija je jedna od najvažnijih pokretačkih snaga u novom tisućljeću. Posredstvom digitalizacije i napredne tehnologije umrežena su sva područja ljudskog djelovanja i preoblikovani obrasci funkcioniranja društva na globalnoj razini. Širenje globalne svijesti reflektira se i na području zdravlja te usmjerenosti zdravstvenog sustava prema osiguravanju sustavnog pristupa zdravlju stanovništva kroz korištenje najnovijih znanstvenih spoznaja,  iskustva najbolje prakse i najučinkovitijih postupaka zdravstvene skrbi.

 

Iz toga razloga, teme Konferencije usmjerene su na nekoliko ključnih područja povezanih s globalnim pristupom zdravlju:

  • Nove tehnologije i inovacije u zdravstvenoj skrbi
  • Trendovi u obrazovanju zdravstvenih profesionalaca
  • Suvremeni izazovi timskog rada
  • Povezanost profesija u zdravstvu

 

Pozivamo Vas da aktivnim sudjelovanjem doprinesete kvaliteti i uspješnosti Konferencije.

Prijave za sudjelovanje na skupu biti će dostupne na web sučelju Zdravstvenog veleučilišta.

 

Stručni Odbor:
Dr.sc. Jadranka Pavić
Dr.sc. Damir Lučanin

 

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Predsjednica
Dr.sc. Snježana Čukljek

 

 

 

 

Dopredsjednica
Vesna Turuk, prof.

STRUČNI ODBOR

Kopredsjednici

Dr.sc. Jadranka Pavić

 

 

 

 

 

Dr.sc. Damir Lučanin